PSRM contestă un dosar penal
Politic 22 ianuarie 2020, 21:28 | 1240

Deputații socialiști afirmă că dosarul privind finanțarea PSRM deschis în 2016, pe vremea guvernării PD, este unul fabricat și cer pedepsirea autorilor. Deputatul Vlad Bătrâncea susține că va fi depusă o plângere la Procuratura Generală, de la care se vor cere detalii privind inițierea dosarului, repornit anul trecut la insistența liderului Platformei DA, Andrei Năstase. La rândul său, Năstase afirmă că gestul socialiștilor este impropriu statului de drept.

Vladimir Plahotniuc este inabordabil de mai mult timp, iar Andrei Năstase a declarat că demersul socialiștilor este unul impropriu statului de drept, cu o justiție funcțională.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, ne-a spus că demersul PSRM nu a fost încă înregistrat. Amintim că liderul Platformei DA Andrei Năstase a depus în toamna anului 2019 o plângere, prin care a cerut anularea ordonanței de încetare a urmăririi penale privind finanțarea PSRM din Rusia, pornite în baza înregistrărilor video ale unor discuții purtate dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc la sediul PD, în timpul crizei politice din iunie curent. Dodon a declarat ulterior că imaginile ar fi trucate. 

Opinia ta contează. Comentează!