Jurnalul orei 17, 29 Iulie
Jurnalul orei 17:00 29 iulie 2021, 18:45 | 1087

Prezentat de Adrian Prodan

Igor Grosu este noul președinte al Parlamentului. El a fost ales la ședința Legislativului de astăzi, fiind desemnat de majoritatea parlamentară, fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate.

În noul Parlament, avem majoritate absolută formalizată, avem opoziție, dar și opoziție „constructivă”. Astăzi, în legislativ, au fost constituite grupurile parlamentare, iar acum continuă crearea noilor structuri ale Parlamentului. Fracțiunea majoritară este a Partidului Acțiune și Solidaritate. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor s-a declarat în opoziție, iar cei de la Șor au spus că vor face „opoziție constructivă”.

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat la Chișinău de Ministerul Afacerilor Externe. Se întâmplă în plin scandal legat de o presupusă hărțuire sexuală a unei angajate a ambasadei, în care Golovatiuc este acuzat de implicare. Ministerul precizează că rechemarea are loc „pentru consultări”, pe o perioadă nedeterminată, în vederea clarificării modului de gestionare a activității misiunii diplomatice, dar și pentru elucidarea aspectelor ce vizează comportamentul șefului misiunii diplomatice.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie