Jurnalul orei 15, 13 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 13 septembrie 2023, 15:33 | 467

Prezentat de Călin Jucovschi

Case spațioase, mașini de lux, salarii și venituri de sute de mii de lei. Asta am găsit în declarațiile de avere și interese personale ale consilierilor municipiului Chișinău, care își încheie în acest an mandatele de aleși locali. Jurnal TV a analizat toate declarațiile de avere pentru anul 2022 și le va prezenta într-o serie de reportaje. Primii pe listă sunt consilierul neafiliat Veaceslav Nedelea și consilierul socialist Dinari Cojocaru. Cu ce averi au venit aceștia în Consiliul Municipal Chișinău și cu ce averi pleacă, aflați în continuare.

Directorul ”Sputnik Moldova”, instituție de presă finanțată de Moscova, a fost expulzat astăzi din Republica Moldova. Inspectoratul General pentru Migrație anunță că prin activitatea sa, Vitalii Denisov pune în pericol securitatea informațională a Republicii Moldova. Drept reacție, Ministerul rus de Externe l-a convocat astăzi pe însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, pentru explicații. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

Apartamentele din Chișinău s-au scumpit considerabil. Prețurile medii ale imobilelor au înregistrat o creștere de circa 4% în luna august față de iulie, ajungând la cele mai înalte niveluri din istorie. Asta ar însemna o creștere cu 30-50 de euro pentru un metru pătrat, spun agenții imobiliari. În același timp, experții vorbesc despre o ușoară înviorare a pieței imobiliare după mai bine de un an de stagnare. În prezent, prețul mediu al unui metru pătrat de spațiu locativ în apartamentele din municipiul Chișinău ajunge la 900 de euro.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie