Patrula Jurnal TV, 24 Octombrie

Analiza stării criminogene din țară, Cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Ședința de judecată în dosarul tentativei de asasinare a lui Vladimir Plahotniuc a fost întreruptă joi și reprogramată pentru ziua de 29 octombrie. Se face intenționat de către procurori, afirmă avocații celor acuzați de tentativă de omor. Acuzatorii spun însă că au nevoie de timp să verificate mărturiile singurului martor în dosar. Acesta și-a schimbat recent declarațiile.

Liderul interlop Ion Druța, alias Vanea Pisateli, a recunoscut că a fost presat de Vladimir Plahotniuc, prin intermediul procurorului Nicolae Chitoroagă, să depună depoziții false împotriva politicianului Renato Usatîi, precum că el ar fi comandat omorul bancherului rus Gherman Gorbunțov. Autoritatea criminală a oferit un interviu în exclusivitate echipei Jurnal TV din Penitenciarul nr.6 Soroca.

Minus o pârghie de tergiversare a dosarului Șor! Deoarece avocații inculpatului au lipsit de la cea din urmă ședință de la Curtea de Apel, instanța i-a sancționat și a dispus repartizarea unui avocat din oficiu, care îl va reprezenta pe Șor, dacă apărătorii vor mai lipsi de la audieri. Fugarul Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de pușcărie pentru escrocherie și spălare de bani.

Opinia ta contează. Comentează!