25 de elevi din satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă, au ajuns la spital
Social 11 decembrie 2019, 21:09 | 10847

25 de elevi ai Gimnaziului „Anatolie Sarghi” din satul Talmaza, raionul Stefan Voda, au fost transportati astazi la spital cu intoxicatii din cauza unui coleg de-al lor, care a folosit in scoala spray lacrimogen. Dupa ce au primit ingrijirile necesare, cei mai multi copii au plecat acasa. In spital ramane doar o eleva. Gimnaziul a fost dezinfectat si maine procesul de studii va continua.

”Am simțit un miros și am ieșit fuga afară”, povestesc elevii.

Părinții copiilor au aflat repede despre incident și s-au dus la spital.

Elevii au fost transportați la spital cu cinci ambulanțe. Medicii spun că starea copiilor este acum satisfăcătoare,

În a doua jumătate a zilei, doar un elev din cei 25 afectați a rămas la spital. La gimnaziu i-am găsit doar pe paznic și pe două femei de serviciu, care aeriseau încăperile.

Directorul gimnaziului din Talmaza nu se afla în instituție când s-a produs incidentul. Larisa Lungu promite că orele vor fi recuperate, iar elevii revin mâine la școală.

Poliția a aflat că substanța toxică, răspândită accidental în școală, a fost adusă din Rusia.

Băiatul care a creat starea de alertă la Talmaza a pulverizat aproximativ 150 de doze din acel spray. Potrivit autorităților, este al doilea caz de intoxicaţie cu substanțe chimice, în ultimii trei ani. Cel din urmă incident a fost în liceul din satul Costeşti, raionul Ialoveni. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie