Bionette: stop alergia la ambrozie!

Alergia la ambrozie poate apărea la orice persoană la orice vârstă, chiar dacă nu a suferit niciodată de alergii. Numărul persoanelor alergice la ambrozie este în creștere de la un an la altul, deoarece planta se extinde și acoperă zone noi. Cum se descurcă alergicii la ambrozie, dar și ce tratament modern non-medicamentos ameliorează simptomele și le oferă pacienților șansa de a trece mai ușor peste această perioadă, aflăm de la colega noastra Maia Ureti.

Maia Ureti locuiește în Chișinău, iar de 8 ani, de când este alergică la ambrozie, capitala a devenit sufocantă pentru ea.

MAIA URETI: "Am depistat alergia la ambrozie deja de 8 ani, consecutiv, deja nu scapi de alergie, medicii spun că ea se instalează pe viață. Perioada de început o confuzi cu o răceală, sunt simptome de rinoree acută, își curge nasul este înfundat, noaptea dormi rău, dar nu există febră ceea ce deosebește de o răceală. Mai ales se diferențiază prin mâncărimi de ochi, ochii sunt iritați, o conjuctivită se instalează."

Persoanele alergiece la ambrozie acuză mai multe simprome care se fac resimțite în luna august și septembrie.

MAIA URETI: "Noaptea senzații de sufocare nu ai cum să respiri, dimineața încep rafale de strănuturi repetitive, apoi iarăși rinoreea. Când ele se mențin mai mult de o lună, perioada de vârf este de la mijloc de august și până la mijloc de septembrie, ulterior când se răcește, cantitatea de polen scade și tot mai puțin apar simptomele, dar această lună este foarte greu de suportat și e un calvar aș spune eu."

Medicul i-a recomandat un tratament și dietă. Problema s-a ameliorat pe moment, dar la intreruperea ratamentului, simptomele deranjante au revenit.

MAIA URETI: "Din start la medicul care mă tratez mi-a spus că antihistaminile au și reacții adverse, multe conferă o independență și atunci am optat pentru un tratament naturist, acesta presupune exculderea multor alimente alergene din alimentație, deci este o dietă pe tot parcursul de polenizare lipsită de lactate, fructe multe, sunt fructe care dau încrucișare și fac reacții, la struguri, piersici, pepene verde și galben și banane."

Și în acest an, simptomele alergiei au reapărut, aste ar însemna evitarea plimbărilor prin oraș, din cauza terenurilor cu ambrozie.

MAIA URETI: "Nu știu dacă la nivel legislativ se iau măsuri, dacă sunt verificate, dar proprietarii de teren ar trebui să lupte cu planta până la eliminarea polenului, deja la mijlocul sezonului este peste tot în aer și nu prea ai unde să scapi. O altă soluție ar fi emigrarea în țările nordice unde concentrația de polen este mai mică, în zona noastră cam peste tot polenul este ridicat. Eu am harta și urmăresc evoluția și la noi este cel mai ridicat nivel, 12 este cel mai înalt."

O soluție noutate pe piața din Moldova este dispozitivul medical Bionette, indicat pentrru ameliorarea rapidă a simptomelor iritante. Colega noastră nu a ezitat să-l testeze.

Specialiștii sunt optimiști în privința acestui aparat. Spun că efectul apare din primele proceduri, ceea ce scade imediat nevoia de a lua medicamente.

TATIANA CHILIMICENCO, medic, compania medicală Medhelper: "Medicina contemporană caută soluții nemedicamentoase pentru lupta cu renita alergică. Bionette este un dispozitiv medical, inovator, israelian, pentru tratament al renitei alergice la adulți și copii de diverse cauze, la polenul florilor și la polenul ambroziei, alergiii la praful de casă, părul animalelor de companie."

Efectul terapeutic al dispozitivului se bazează pe principiul fototerapiei endonazale cu lumină infraroșie, care blochează cascada reacției alergice în căile respiratorii superioare.

TATIANA CHILIMICENCO, medic, compania medicală Medhelper: "După curățarea căilor nazale aparatul se introduce în nas și atât. Procedura durează 4 minute, se face de 2-3 ori până la 6 ori pe zi, în dependență de gravitatea simptomelor. Bionette din primele proceduri reduce simptomele chinuitoare ale rinitei alergice, disfundă rapid nasul, liniște-te mâncărimea și strănutul."

Pe termen lung, Bionette poate reduce necesitatea în antihistaminice cu 70-72% și, cel mai important, poate reduce sensibilitatea organismului la alergen.

TATIANA CHILIMICENCO, medic, compania medicală Medhelper: "Bionette vă permite nu numai să scăpați de simptomele deranjante dar și să reduceți și să eliminați necesitatea de a folosi medicamente, dar cel mai important că studiile clinice au demonstrat că pe termen lung Bionette scade sensibilitatea organismului la alergeni. Aparatul este compact, portativ, pe baza de baterii, respectiv poate fi mereu luat la îndemână. Eficacitatea dispozitivului a fost dovedit în 15 studii clinice în diferite țări. Aparatul are certificare internațională și este înregistrat oficial pe piața RM, garanție 2 ani, prețul accesibil de 1260 lei."

Bionette- spune stop la alergie de ambrozie. Adresa magazinelor medicale specializare Medhelper orașul Chișinău, strada Korolenko 9 și strada Toma Ciorbă 24.

Opinia ta contează. Comentează!