Jurnalul orei 17, 6 Februarie
Jurnalul orei 17:00 6 februarie 2023, 19:06 | 945

Prezentat de Vasile Luchianu

Săptămâna începe cu o reducere a prețului motorinei și benzinei - cu 36 și, respectiv, 14 bani. Mâine, un litru de motorină va putea fi vândut cu 24 de lei și 13 bani, iar benzina va costa 25 de lei și 43 de bani litrul.

Tensiunile dintre Statele Unite și China au atins cote periculoase. Beijingul afirmă că guvernul de la Washington a afectat serios relaţiile dintre cele două ţări, după ce sâmbătă, armata americană a doborât în sud-estul ţării un balon, pe care Pentagonul l-a considerat un obiect de spionaj al Chinei. ”L-au doborât cu succes”, a remarcat președintele Joe Biden.

O școala cu predare în limba română va fi deschisă în curând în orașul elvețian Zürich. Fondatorul școli, numită „Guguță”, este Mariana Gratii, cetățeancă a Republicii Moldova, stabilită de mulți ani în Elveția. Sunt înscriși deja 30 de elevi și procesul de studii va începe imediat ce vor fi perfectate actele de acreditare. La inaugurarea simbolică a școlii au venit peste 100 de moldoveni, care trăiesc în această țară alpină.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie