Image-Description
Dodon a găsit candidatul pentru șefia unui Guvern „tehnocrat”. L-a desemnat pe consilierul său, Ion Chicu
Politic 13 noiembrie 2019, 19:52 | 2449

Consilierul prezidențial Ion Chicu este candidatul propus de Igor Dodon pentru funcția de prim-ministru al R. Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon într-un briefing. Decizia vine după ce deputații socialiști au anunțat că susțin propunerea șefului statului de formare a unui guvern „tehnocrat”, pentru că negocierile cu blocul ACUM au eșuat.

„Este o persoană profesionistă, tehnocrată, care nu a făcut parte dintr-un partid și care poate să facă față unor provocări majore”, a spus Dodon.

El afirmă că a luat această decizie în urma discuțiilor cu fracțiunile din Parlament.

„Am sperat că va începe un dialog între fracțiuni. Ați văzut poziția categorică a celor din ACUM. Am văzut că nici PD nu vrea să facă coaliție, iar Partidul Șor vrea alegeri anticipate”, a spus mai spus Dodon.

El mai susține că a înaintat această candidatură „în speranța că, pe lângă PSRM, va fi susținută de celelalte fracțiuni”.

Candidatul desemnat are la dispoziție 15 zile să vină în Parlament pentru a cere votul de încredere din partea Parlamentului.

„Dacă nu va obține votul de încredere, țara riscă să fie aruncată în alegeri anticipate. Cei care vor vota împotrivă să-și asume în fața oamenilor responsabilitatea”, a declarat Dodon.

Amintim că Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis ieri. Moțiunea de cenzură asupra activității Executivului a fost votată de deputații PSRM și PD.

Opinia ta contează. Comentează!