Jurnalul orei 17, 16 Februarie
Jurnalul orei 17:00 16 februarie 2023, 20:40 | 592

Prezentat de Vasile Luchianu

Salvatorii din Republica Moldova, care au fost trimiși să-i scape pe sinistrații din Turcia, și-au încheiat misiunea și au pornit spre casă, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Toată echipa urmează să ajungă la Chișinău sâmbătă seara, potrivit sursei citate.

Bilanțul victimelor cutremurului din Turcia și Siria a depășit 42 de mii de morți. Echipele de salvatori continuă joi, pentru a unsprezecea zi, căutarea neobosită a supravieţuitorilor, dar sunt raportate puține persoane scoase în viaţă de sub dărâmături. Astăzi a fost salvată o femeie și cei doi copii ai săi, toți trei puternic deshidratați și răniți.

Cea mai veche și mai completă Biblie ebraică, care datează de la sfârșitul secolului al IX-lea până la începutul secolului al X-lea, urmează să fie scoasă la licitație la Sotheby's. Lucrarea cu o vechime de peste o mie de ani este estimată la un preț între 30 și 50 de milioane de dolari. Astfel, poate deveni cel mai scump manuscris tipărit sau document istoric scos vreodată la licitație, scrie AFP.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie