Un bărbat de 67 de ani a fost salvat după ce a căzut într-o fântână în propria gospodărie
Social 23 mai 2024, 17:43 | 228

Un bărbat de 67 de ani a fost salvat după ce a căzut într-o fântână din propria gospodărie. S-a întâmplat în comuna Trușeni, municipiul Chișinău. Din fericire, omul nu a suferit răni grave. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Un fost inginer cadastral din cadrul Primăriei satului Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut de ofițerii CNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins și primit bani pentru a facilita procesul de eliberare a unor acte cadastrale. Mai exact, bărbatul ar fi acceptat 15 mii de lei, iar ulterior 500 de euro, pentru a-l determina pe arhitectului-șef din cadrul Primăriei Bălți să elibereze mai multe acte de urbanism pentru legalizarea unei construcții. De asemenea, bănuitul ar fi susținut că are influență asupra primarului satul Elizaveta pe care îl poate convinge să grăbească aprobarea setului de documente fără a crea anumite impedimente la eliberarea certificatul de urbanism și a autorizației de construcție. În urma unor percheziții, bărbatul a fost reținut și plasat în izolator pentru 72 de ore. Un bărbat de 63 de ani din orașul Cantemir, care nu prezenta semne de viață după ce s-a înecat cu un produs alimentar, a fost resuscitat de echipa de asistență medicală urgentă. Pacientul era în stare critică, inconștient, cu insuficiență respiratorie acută. Evaluarea medicilor a stabilit că acesta era în comă hipoxică de gradul II și III și suferise stop cardio-respirator. Chiar și așa, bărbatul a fost salvat. Din spusele rudelor, în timpul cinei, acesta a aspirat o bucată de aliment, iar apoi și-a pierdut cunoștința și nu prezenta semne de viață. Medicii au efectuat manevrele de dezobstrucție, resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală și au restabilit ritmului cardiac și al respirației. Un bărbat de 67 de ani a fost salvat după ce a căzut într-o fântână adâncă de șase metri din propria gospodărie. S-a întâmplat în după-amiaza zilei de miercuri în comuna Trușeni, municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat către ora 16. La fața locului au intervenit angajații Direcției regionale căutare-salvare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care au stabilit că bărbatul a căzut în fântână din imprudență.

Bărbatul, care se afla în stare conștientă, a fost predat echipajului de medici, pentru îngrijiri ulterioare. De la începutul acestui an, angajații IGSU au salvat din fântâni două persoane, iar în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 44 de situații de risc.

Opinia ta contează. Comentează!