Jurnalul orei 15, 19 Iunie
Jurnalul orei 15:00 19 iunie 2023, 15:51 | 448

Prezentat de Călin Jucovschi

Partidul Șor este neconstituțional. Decizia a fost pronunțată în urmă cu puțin timp de către Nicolae Roșca, președintele Curții Constituționale. Hotărârea este definitivă. Formațiunea este acuzată că a acționat în contradicție cu principiile statului de drept, fiind finanțată din exterior și sprijinită de către serviciile secrete rusești.

Fermierii din mai multe raioane ale țării au ieșit din nou la proteste și s-au pornit cu tehnica agricolă în capitală. Peste 200 de tractoare se îndreaptă spre Chișinău, iar încă 250 de unități agricole au ieșit pe traseele naționale. Potrivit Asociației „Forța Fermierilor”, tractoarele vor staționa lângă Gara de Sud, Aeroportul Chișinău, Centrul Meteor și în comuna Stăuceni. Reprezentanții organizației spun că acestea sunt consecințele neglijării de către autorități a multiplelor crize din agricultură, timp de un an de zile.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod galben de instabilitate atmosferică. Se prevăd descărcări electrice și averse cu grindină și vijelie pe întreg teritoriul țării.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie