Patrula Jurnal TV, 26 Martie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

33 de consilieri municipali Chișinău și-au depășit atribuțiile de serviciu la sfârșitul lui 2022, când au votat șase proiecte urbanistice zonale controversate. Potrivit Centrului Național Anticorupție, consilierii au dat dovadă de exces de putere, iar procesele-verbale întocmite au fost transmise în judecată. A reacționat doar unul dintre cei vizați în dosar.

Pachetul de legi, care vizează activitatea Serviciului de Informații și Securitate, a fost dezbătut în cadrul unor consultări publice. Reprezentanții instituțiilor oficiale și ai societății civile s-au întrunit la Parlament, în contextul celor din urmă recomandări ale Comisiei de la Veneția. Unii participanți au cerut retragerea proiectelor de legi, pentru a fi reformulate. Deputații puterii afirmă că modificările pot fi făcute în cadrul dezbaterilor în plen.

Uniunea Europeană pregătește pentru Republica Moldova o misiune civilă, care să-i ofere sprijin în fața amenințărilor de natură hibridă. Într-un discurs susținut în cadrul Forumului Schuman pentru apărare și securitate, Josep Borrell a vorbit despre importanța parteneriatelor în deviza strategică pentru securitate și apărare a Uniunii Europene, dând exemplul operațiilor și misiunilor militare, dar și misiunilor civile. Șeful diplomației europene a spus că povestea securității și apărării Uniunii Europene a început acum 20 de ani, când blocul comunitar a desfășurat primele operațiuni militare în Balcanii de Vest și apoi în Africa.

Opinia ta contează. Comentează!