SUA cer autorităților să investigheze
Politic 28 februarie 2019, 20:19 | 1393

Statele Unite ale Americii cer autorităților de la Chișinău să investigheze acuzațiile privind mituirea alegătorilor și utilizarea resurselor administrative în ziua alegerilor din 24 februarie. Departamentul de stat american a expediat presei o declarație în acest sens, semnată de adjunctul purtătorului de cuvânt al instituției, Robert Palladino. Detalii, în continuare.

În debutul comunicatului se arată că Statele Unite felicită poporul din Republica Moldova, Comisia Electorală Centrală și câștigătorii alegerilor parlamentare din 24 februarie. În același timp, Robert Palladino salută evaluarea făcută de Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului a OSCE, potrivit căreia alegerile parlamentare au fost competitive și, în general, au respectat drepturile fundamentale. Există însă și semne de întrebare, se arată în declarația Departamentului de stat american.

În același timp, Statele Unite punctează că viitorul Republicii Moldova aparține cetățenilor săi.

Subliniază caracterul dur al raportului Misiunii OSCE și mulți reprezentanți ai societății civile din Republica Moldova.

Am vrut să aflăm opinia șefului Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, însă aceasta nu ne-a răspuns la apel. A fost inabordabil și serviciul de presă al CEC. În schimb a reacționat Procuratura Generală. Șefa Serviciului de presă al instituției, Maria Vieru, ne-a comunicat următoarele: "Indiferent de situaţia politică din ţară, procuratura examinează toate cazurile, despre care fie că am fost sesizaţi, fie că s-a semnalat în spațiul public".

Opinia ta contează. Comentează!