Jurnalul orei 17, 22 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 22 decembrie 2021, 18:22 | 1208

Prezentat de Vasile Luchianu

În fiecare zi se trezesc la ora 5.00. Gătesc, calcă, spală și fac curat, ajungând acasă seara târziu, iar pentru această muncă grea sunt remunerați mizer. Vorbim de personalul auxiliar din grădinițe - cei responsabili direct de sănătatea și starea de bine a copiilor noștri. Bucătărese, spălătorese, paznici și magazineri - toți trăiesc, sau mai bine zis, supraviețuiesc cu salarii nu mai mari de 3000 de lei.

Magistrații din Bălți au confirmat legalitatea turului doi al alegerilor locale de duminică și au validat mandatul de primar al municipiului Bălți, câștigat de Nicolai Grigorișin.

Lilian Darii a fost desemnat ambasador al Republicii Moldova la Moscova. Candidatura lui a fost propusă de Ministerul de Externe și avizată pozitiv de Comisia parlamentară de profil. Asta după ce Darii a primit și agreement-ul din partea Rusiei. Chișinăul urmează să numească un ambasador la Moscova, la mai bine de patru luni de când fostul șef la misiunii diplomatice, socialistul Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat din funcție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie