Jurnalul orei 17, 7 Martie
Jurnalul orei 17:00 7 martie 2024, 19:25 | 632

Prezentat de Călin Jucovschi

Mii de agricultori polonezi au ieşit ieri din nou în stradă în capitala Varşovia, în fața Parlamentului, la un protest care a degenerat în violenţe. Fermierii au incendiat cauciucuri, au lansat petarde şi fumigene. Forţele de ordine au intervenit şi au avut loc confruntări. Atenție, urmează imagini cu impact emoțional.

Exercițiul de anvergură al NATO, „Nordic Response”, se desfășoară acum în Norvegia, Suedia și Finlanda. Trupele acesteia din urmă participă pentru prima dată în calitate de membri cu drepturi depline ai alianței militare. Alături de soldații finlandezi șunt și cei din Suedia, care este pe punctul de a adera la NATO. Ambele țări au pus capăt recent politicilor de nealiniere, de zeci de ani, în urma invaziei Rusiei asupra Ucrainei, scrie France 24.

Heliportul de lângă Spitalul „Timofei Moșneaga” din Chișinău, inaugurat în octombrie trecut în cadrul proiectului SMURD-2, nu este funcțional. Administrația spitalului afirmă că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență nu a terminat lucrările necesare pentru buna gestionare a heliportului. De cealaltă parte, responsabilii de la IGSU spun că acesta este gata, doar că nu a fost vreo necesitate pentru folosință.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie