Igor Dodon a anunțat că va renunța în următoarele zile la mandatul de deputat
Politic 18 octombrie 2021, 18:44 | 1188

Igor Dodon a anunțat că renunță la mandatul de deputat. Mai mult, socialistul spune că le-a propus colegilor săi de partid ca funcția de președinte al PSRM să nu mai existe, iar formațiunea să fie condusă de un așa-numit ”organ colegial”. Astfel, socialiștii nu vor mai avea, de facto, un lider. Decizia urmează să fie luată peste două luni la congresul extraordinar al partidului.

Apărut în fața camerelor de luat vederi, Igor Dodon i-a anunțat, din capul locului, pe jurnaliști că urmează să facă un ”anunț istoric”.

IGOR DODON, președintele PSRM: "Eu am luat decizia să mă dezic, să refuz la mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Eu știu că acum unii se bucură sau se scârbesc, dar dacă sincer, eu nu văd sensul să fiu în acest Parlament. Eu consider că eu pot fi mult mai eficient în alte funcții."

Dodon a dat asigurări că PSRM va reveni la guvernare, eventual în urma unor alegeri anticipate. El a anunțat că va ajuta partidul prin deplasări în raioane și întâlniri cu cetățenii.

IGOR DODON, lider PSRM: "La congresul Partidului Socialiștilor care va avea loc peste două luni să fie introduse modificări în statutul partidului pentru ca partidul să fie condus de un organ colegial de conducere. Astfel, peste două luni, dacă se vor vota la congres aceste modificări, nu va exista funcția de președinte al Partidului Socialiștilor. Colegii mi-au propus ca să rămân, în continuare, cel puțin președinte de onoare al Partidului Socialiștilor. Decizia o va lua Congresul. Dar ceea ce vreau să menționez e că eu nu plec din partid, rămân în echipă."

Igor Dodon a anunțat și unde are de gând să fie mai eficient în perioada următoare. El a spus că va prelua conducerea unei organizații create în iunie curent - ”Uniunea moldo-rusă a oamenilor de afaceri”. Dodon a declarat că fondator al acestei organizații, din partea Federației Ruse, este Asociația Oamenilor de Afaceri ”Delovaia Rossia”. Precizăm că fiul fostului procuror general al Rusiei, Igor Ceaika, este co-președinte al acestei Asociații, el fiind în relații de prietenie cu Igor Dodon de mai mulți ani și în relații de afaceri cu unii dintre liderii PSRM. De notat că în ultimele luni mai mulți comentatori politici au presupus că, după rezultatele proaste din campania prezidențială de anul trecut și după scorul modest înregistrat de PSRM și colegii lor de bloc în alegerile parlamentare din această vară, Igor Dodon ar urma să renunțe la șefia partidului și chiar să fie scos din prim-planul scenei politice.

Opinia ta contează. Comentează!