Viața după moartea Nataliei Chirilov

La un an de la tragedie rănile familiei Nataliei Chirilov mama celor trei copii răpusă de COVID-19 din Criuleni încă mai sangerează. Soțul Nataliei, Ruslan Chirilov a vorbit pentru prima dată după moartea soției sale la un an de la tragedie. Viața însă continuă, iar acum bărbatul încearcă să fie și mamă pentru cei trei copilași.

Pentru a renaște din propria durere, Ruslan Chirilov muncește mult, însă gandul este mereu la soția lui. Timpul nu lecuiește, ci adâncește și mai mult sentimentul de neînțelegere, singurătate, disperare.

Povestea de dragoste dintre Ruslan și Natalia începea acum 15 ani. S-a aprins ca o scânteie, de la o privire. Într-o zi s-au văzut, și-au vorbit și au relizat că sunt sortiți să fie împreună.

Viața de familie era prea frumoasă și armonioasă. Nu prevestea nicio întorsătură de scenariu. După un an de la căsnicie a apărut primul copil, la care, în timp, s-au mai alăturat încă doi.

Ruslan își derulează scenariul vieții ca pe un film pe care nu se mai satură să-l privească și să-l trăiască. După 14 ani de căsătorie, Natalia a aflat că este însărcinată cu al treilea copil. Părea că bucuriile în familie au dat buzna peste ei.

Nenorocirea a intrat în familia lor când se așteptau cel mai puțin. Natalia Chirilov avea 38 de ani și activa în cadrul Inspectoratului de Poliţie Criuleni. Femeia a început să se simtă rău în primele zile ale concediului de maternitate, ne povestește Ruslan.

Pe 22 iulie 2020 Natalia s-a adresat la medicul de familie de la Policlinica Ministerului de Interne, după ce a dus 30 de săptamani o sarcină fără probleme.

După două zile, Natalia a fost transferată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” unde a născut prematur.

În familia Chirilov s-a născut al treilea copil, Nikita. Cele cinci săptămani de spitalizare au fost o adevărată luptă pentru fiecare gură de oxigen. De patru ori a fost conectată la aparatele de respirație asistată. Prima oară s-a întâmplat în timpul operației de cezariană. Medicii au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul, care s-a născut prematur, la 31 de săptămâni.

Dar bucuria lor a fost umbrită de vestea că Natalia a suferit complicații grave de sănătate.

În urma ei, Natalia a lăsat un soț îndurerat, un copil de doar cateva zile, un băiat de 10 și altul de 14 ani.

Cei mai îndurerați răman a fi părinții Nataliei care se întreabă mereu cum a fost posibilă o asemenea tragedie, în condițiile în care Natalia era o fată sănătoasă care a avut o sarcină fără probleme.

Timp de un an, familia a apelat la cei mai buni specialiști pentru trece peste această tragedie. Copiii au aflat de la tata ca mama lor iubită a murit.

A trecut un an de la tragicul eveniment produs în familia Chirilov. În casă, poza Nataliei stă acoperită de o panglică neagră. Lumanările nu se mai sting, iar părinții, soțul și copiii nu se mai opresc de plâns.

În prezent micuțul Nichita încearcă să umple golul familiei lăsat de mamă. A împlinit un an, mănancă, se joacă, iar de curând a rostit și primele cuvinte.

Pandemia a schimbat lumea, a îndurerat familii și a lăsat mulți copii orfani. Îngrijorat de acestă infecție, Ruslan a îndemnat toate femeile însărcinate să creadă în existența virusului și să respecte măsurile de protecție.

De mai bine de un an, în casa familiei Chirilov apasă o greutate pe suflet. Natalia nu mai este langă ei și orice lucru mărunt amintește de ea.

Familia Chirilov nu avea propria casă și locuiau la părinții Nataliei. Acum un an Natalia și Ruslan au decis să ia un împrumut bancar pentru a-și cumpăra apartamentul lor.

Cu toate acestea viața își continuă cursul firesc, iar Ruslan și părinții Nataliei trebuie să trăiască mai departe pentru a crește cei trei copii. Odată cu plecarea Nataliei, durerea și-a făcut culcuș adanc în sufletele celor apropiați. De absența ei suferă toți.

Opinia ta contează. Comentează!