Jurnalul orei 15, 20 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 20 ianuarie 2022, 18:41 | 1081

Prezentat de Adrian Prodan

Parlamentul a aprobat astăzi, cu 58 voturi, declararea stării de urgență în Republica Moldova pentru următoarele 60 de zile. Decizia a fost luată după ce Gazprom a înștiințat Moldovagaz că, începând de astăzi, va sista livrările de gaze naturale, dacă Guvernul de la Chișinău nu va achitata datoria curentă. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Șor nu au susținut proiectul.

Scumpirile la carburanți nu încetează! Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noile tarife de referință pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard. Acestea intră în vigoare vineri, 21 ianuarie.

Autoritățile raportează un număr record de infectări cu COVID-19, în 24 de ore. Sunt trei mii 255 de cazuri confirmate, după efectuarea a 14 mii 636 de teste, potrivit Ministerului Sănătății.

În Chișinău este Cod roșu de alertă epidemiologică. Cluburile de noapte, ringurile de dans, zonele de agrement și parcurile de distracții își sistează activitatea printr-o decizie a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică. Universitățile își trec procesul de studii pe online până cel puțin pe 22 ianuarie, iar certificatele COVID sunt obligatorii în mai toate cazurile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie