Revizuirea sentinței lui Filat, respinsă
Politic 28 martie 2019, 19:47 | 1207

Cererea avocaților lui Vladimir Filat de revizuire a sentinței de condamnare la nouă ani de închisoare a acestuia a fost respinsă. Hotărârea a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Doi dintre judecătorii completului de azi au făcut parte și din cel care a pronunțat sentința în instanța de fond.

Filat nu a fost surprins de această decizie.

Avocatul Victor Munteanu consideră că nu este corect ca judecătorii care l-au condamnat anterior pe Filat să examineze și cererea de revizuire.

Avocatul afirmă că va ataca decizia la Curtea de Apel Chișinău. Potrivit lui Munteanu, sentința conține un element important.

Tot astăzi, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a declarat inadmisibilă o plângere a fostului premier.

Victor Munteanu spune că a pregătit deja o cerere de chemare în judecată, prin prisma noului remediu privind condițiile de detenție, care va fi depusă în următoarele zile. Vladimir Filat a fost condamnat pe 27 iunie 2016 de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la nouă ani de închisoare. Mai apoi, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. În prezent, dosarul este la CEDO. Fostul premier este învinuit de trafic de influență și corupere pasivă.

Opinia ta contează. Comentează!