Ședință amânată în cazul Platon
Justiţie 20 septembrie 2023, 19:46 | 756

Ședința de judecată în dosarul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, care este bănuit că ar fi încercat să coruptă ofițeri ai detașamentului „Pantera” în timp ce se afla în detenție, a fost amânată la cererea unuia dintre avocații unui inculpat. În ședința de astăzi, completul de judecată urma să-l audieze pe unul dintre ofițerii „Pantera”, care l-a escortat pe Platon la ședințele de judecată.

VITALIE CODREANU, procuror: "Astăzi a fost asigurată prezența unui martor. Pentru ședința următoare, vor fi deja doi martori, fiindcă vom avea mai mult timp la dispoziție. Din păcate, deja de cel puțin de trei sau patru ori acești martori au fost chemați, dar ședința s-a amânat din mai multe motive."

Veaceslav Platon este acuzat de către procurori că le-ar fi promis ofițerilor de la „Pantera” apartamente în capitală, automobile și cinci mii de euro lunar, pentru a-i permite accesul la avocați și la un telefon mobil, în timp ce se afla în detenție. Apărătorii lui Platon spun că discuțiile au fost o glumă.

Opinia ta contează. Comentează!