Prețul carburanților continuă să scadă
Economic 8 august 2022, 19:39 | 723

Săptămâna începe cu o nouă ieftinire a carburanților. Mâine, șoferii vor cumpăra un litru de benzină cu cel mult 27 de lei și 3 bani, mai ieftin cu 24 de bani. Și motorina va costa mai puțin. Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, un litru de motorină va costa cu 18 bani mai puțin și va ajunge la 26 de lei și 48 de bani.

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, este a șaptea săptămână consecutivă de scădere a prețurilor de comercializare cu amănuntul la benzină și cea de-a șasea - pentru motorină. În această perioadă, prețurile la carburanți au scăzut cu aproximativ un leu pentru fiecare tip de carburant.

Scăderile prețurilor de comercializare a carburanților se datorează în continuare diminuării cotațiilor Platts la produsele din petrol înregistrate la bursele internaționale. ANRE garantează consumatorilor corectitudinea prețurilor produselor petroliere principale de tip Standard, calculate conform formulei stabilite în rezultatul modificărilor legislative din august 2021 și asigură monitorizarea respectării nivelului acestora de către toate companiile din sector.

Opinia ta contează. Comentează!