Țuțu va trece în curând în casă nouă
Politic 20 decembrie 2018, 20:58 | 5450

Deputatul PD Constantin Țuțu are nevoie de liniște, să facă noi proiecte de lege. Pentru a obține confortul cuvenit, Țuțu își construiește o casă la o margine de Chișinău. Până a trece acolo cu traiul, Țuțu a rugat o agenție de pază privată să-i ocrotească gospodăria de vizitele indecente ale celor nepoftiți. Printre aceștia - și reporterii de la diferite instituții media.

Casa deputatului PD se construiește pe un teren, pe care Constantin Țuțu l-a procurat de la un bărbat judecat pentru contrabandă cu țigări și este căuta de către autoritățile române într-un dosar deschis pentru înșelăciune, scrie Ziarul de Gardă. Potrivit sursei, casa deputatului PD este, ca și celelalte imobile din regiune, păzită de o agenție privată, iar trecerea spre ea este interzisă pentru cei care nu au proprietăți în cartierul respectiv. Au acces doar cei care vin în ospeție și anunță proprietarii. Constantin Țuțu, deputat pe listele Partidului Democrat din noiembrie 2014, a cumpărat terenul cu o suprafață de 7,5 ari în luna iulie 2017. Imediat după achiziție a fost începută construcția unei case. Acum sunt efectuate lucrările de finisare. Conform datelor înregistrate în registrul bunurilor imobile, casa are o suprafață de 302,5 metri pătrați și se află oficial sub jurisdicția orașului Codru, o suburbie a municipiului Chișinău. În realitate, casa deputatului Țuțu este separată de orașul Chișinău doar de strada Grenoble.

Constantin Țuțu a cumpărat terenul de la soții Vladimir și Veronica Mardar. Vladimir Mardar este consăteanul lui Țuțu din comuna Băcioi. Spre deosebire de Țuțu, care a ajuns deputat, Vladimir Mardar a fost, în perioada 2009-2014, judecat pentru contrabandă de țigări. Potrivit procurorilor, Mardar a fost prins în timp ce ar fi livrat țigări de două ori, pe parcursul anului 2008, în valoare de 4,5 milioane de lei. Doar că, Mardar a fost declarat nevinovat de judecători, care au spus că acuzarea s-a bazat „doar pe nişte presupuneri”. Numele lui Vladimir Mardar, care are și el un imobil în vecinătatea casei lui Constantin Ţuţu, a apărut de mai multe ori în presa din România în contextul unor informații legate de contrabanda cu ţigări. Despre acesta se spunea că ar fi fost „unul dintre pionii de bază ai rețelei interlopului Vasile Rodideal”, originar din Republica Moldova, dar condamnat penal în România la 18 ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni, inclusiv tentativă de asasinat. Rodideal a reușit să se ascundă, fiind dat în căutare internațională, scrie Ziarul de Gardă.

Cartierul în care urmează să se mute deputatul Constantin Ţuţu este îngrădit cu un gard metalic, iar accesul este restricționat. Gardul delimitează o zonă de parc de cartierul rezidențial. Potrivit datelor de la Cadastru, a fost îngrădit și un teren public, inclusiv un drum de acces. Sursa scrie că Țuțu a evitat în repetate rânduri să răspundă la întrebări atât pe telefon, cât și prin mesaje. Anterior și Crime Moldova a scris că deputatul Constantin Ţuţu a fost coleg de clasă cu Alexandru Tătăroi, fratele lui Vladimir Mardar, cel de la care a cumpărat terenul, dar care și-a schimbat numele de familie după căsătorie.

Arhitectul-șef al orașului Codru, Gheorghe Stegărescu, a spus inițial că drumul nu ar fi îngrădit, iar despre gardul care delimitează zona de parc de drumul public și casele de locuit, acesta a menționat că nu prezintă o problemă. Mai mult. Le-a zis jurnaliștilor că dacă au de făcut unele investigații, să se uite de peste gard, că se vede casa, nu să intre în ograda omului. Apoi, acesta a admis că nimeni nu e în drept să interzică circulația pe drumul respectiv. Constantin Țuțu nu a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică.

Opinia ta contează. Comentează!