Jurnalul orei 15, 7 Mai
Jurnalul orei 15:00 7 mai 2021, 17:02 | 1224

Prezentat de Eugenia Apostu

Cei trei deținuți evadați din Penitenciarul numărul 10 Goian au fost reținuți. Ultimul a fost prins de polițiști aseară într-o pădure de la Țâpova - toți trei intenționau să fugă în regiunea transnistreană. Planul lor a eșuat însă, după ce fugarii au abandonat și cea de-a doua mașină furată.

Contrabanda cu mașina Ambasadei Republicii Moldova la Moscova nu s-a încheiat după episodul cu anabolizantele și rechemarea ambasadorului Neguța. De data aceasta, în același microbuz, care venea din Rusia, a fost descoperită untură de bursuc de rasă din taigaua rusească - un produs scump, folosit în tratamentul plămânilor și inimii. Ofițerii SIS au depistat pe 22 aprilie grăsimea într-un sac diplomatic sigilat, destinat pentru scrisori și acte. Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a oferit detalii despre acest caz aseară, în emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

S-au certat, s-au acuzat de toate relele și au declarat că drumurile lor nu se vor mai intersecta vreodată, dar acum sunt tot mai aproape de a redeveni camarazi de luptă politică. Vorbim despre Igor Dodon și Vladimir Voronin, care negociază în aceste zile formarea unui bloc electoral de stânga pentru a participa împreună la alegerile anticipate din 11 iulie. Comuniștii anunță că fruntașii partidului, Vladimir Voronin și Oleg Reidman, vor continua consultările cu PSRM privind formarea blocului, iar Igor Dodon spune că i-a trimis ”scrisoare oficială” liderului comuniștilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie