Circa 860 de mii de persoane recenzate
Social 26 aprilie 2024, 19:42 | 487

Până în prezent au fost recenzate aproape 600 mii de locuințe și 860 de mii de persoane, a declarat astăzi directorul Biroului Național de Statistică, Oleg Cara. Potrivit lui, procesul e mai lent în orașele Chișinău și Bălți, în raioanele Briceni, Cimișlia, Cantemir, și Cahul.

OLEG CARA, director general, Biroul Național de Statistică: "Conform situației la ziua de ieri, 25 aprilie, au fost recenzate 597 mii de locuințe, inclusiv locuințele ocupate, dar și cele neocupate și circa 860 de mii de persoane. Cu ritmuri sporite de recenzare decurge în raioanele Glodeni, Fălești, Orhei, Râșcani, Soroca, Telenești, Ungheni."

Potrivit directorului BNS, colectarea informației este mai complicată în orașele mari.

OLEG CARA, director general, Biroul Național de Statistică: "De regulă, în localitățile rurale, unde recenzorii sunt mai cunoscuți de oamenii de acolo, procesul de colectare a datelor decurge mai rapid. 29:05-29:20 În alte localități și în special municipiile Bălți și Chișinău recenzorilor le e necesar un efort suplimentar pentru a contacta gospodăriile, pentru a convinge pentru a participa."

În perioada 13 martie - 3 aprilie, Biroul Național de Statistică a realizat un sondaj pentru a înțelege mai bine în ce măsură populația este informată despre recensământ. Au participat peste 780 de persoane, dintre care 80 la sută deja cunoșteau despre recensământ, iar peste 90 la sută au menționat că sunt deschiși să prezinte informațiile conform chestionarului. Recensământul populației și locuințelor a fost lansat în data de 8 aprilie și se va desfășura timp de trei luni. Astfel, până pe 7 iulie, circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă pentru a aduna informații despre numărul cetățenilor, vârstă, sex, etnie, educație, ocupare, locuințe și condiții de trai.

Opinia ta contează. Comentează!