Prozatorul, dramaturgul și jurnalistul Val Butnaru a prezentat publicului noul său roman intitulat "Manuscrisul lui Zograf. Soția lui Faust"
Cultură 19 martie 2020, 20:05 | 1816

După lecții sau spectacole online, astăzi, am asistat, în premieră, la o lansare de carte. Prozatorul, dramaturgul și jurnalistul Val Butnaru a prezentat publicului noul său roman intitulat "Manuscrisul lui Zograf. Soția lui Faust". Evenimentul a fost transmis în direct pe Facebook din cauza pandemiei de coronavirus.

VAL BUTNARU, prozator, dramaturg și jurnalist

Astăzi, sper eu, în premieră, lansăm online o carte. Manuscrisul lui Zograf este o dilogie. Prima carte, primul volum se numește soția lui Faust...Din punctul meu de vedere cartea este împărțită în două părți, pe două subiecte mari se derulează segmentele. Primul segment este căutarea unui manuscris. Este o poveste reală, de aici, de la noi.

În roman se regăsește și imaginea fostului șef al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc.

VAL BUTNARU, prozator, dramaturgul și jurnalist

Cealaltă parte are multe corespondențe actuale și protagnistul în jurul căruia se învârt evenimentele este Vladimir Plahotniuc...Cei care vor citi romanul, vor vedea că am încercat să mă distanțez cât de mult am putut de figura reală a acestui om.

Cartea poate fi găsită în toate librăriile din capitală. Val Butnaru urma să lanseze romanul pe 10 martie, dar a anulat evenimentul în legătură cu pandemia de coronavirus. Cel de-al doilea volum se numește "Despedaro.com" și va fi lansat în curând, spune autorul. Val Butnaru a scris mai multe romane, printre care: "Cartea nomazilor din B", "Negru și roșu", "Miserioasa dispariție a lui Teo Neamțu" și "Ultimul profet adevărat". 

Opinia ta contează. Comentează!