Impozitele achitate de către Alexandru Dodon, fratele fostului președinte, „secret fiscal”; Un deputat s-a adresat la CCM
Politic 25 februarie 2021, 19:38 | 1762

Impozitele achitate de către Alexandru Dodon, fratele lui Igor Dodon, reprezintă „secret fiscal”. Acest lucru l-a descoperit deputatul PAS Dumitru Alaiba, când a cerut de la Serviciul Fiscal de stat informații în acest sens. Alaiba a apelat la Curtea Constituțională pentru a verifica legea ce îl protejează pe Alexandru Dodon.

Dumitru Alaiba a cerut judecătorilor să verifice articolul 129 din Codul Fiscal, privind conceptul „secret fiscal”. S-a întâmplat după ce deputatul PAS a primit un răspuns negativ de la Serviciul Fiscal despre impozitele achitate de către Alexandru Dodon și de către firmele în care acesta este fondator sau cofondator, în perioada anilor 2017-2021.

DUMITRU ALAIBA, deputat PAS: "Răspunsul Serviciului Fiscal a fost previzibil, dar mi-a confirmat faptul că avem o problemă sistemică. Informația a fost refuzată cu invocarea secretului fiscal. Secretul fiscal este foarte des abuzat în țara noastră anume în așa mod. Răspunsul FISC-ului nu este unul ilegal, dar în conformitate cu legea."

Amintim că Alexandru Dodon este partenerul de afaceri al lui Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al Federației Ruse. Fiul milionar al controversatului procuror general al Rusiei a preluat 51 la sută din compania „Media Invest Service”, care deține posturile Accent TV și „Primul în Moldova”.

Opinia ta contează. Comentează!