Jurnalul orei 19, 16 Februarie
Jurnalul orei 19:00 16 februarie 2024, 20:32 | 442

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Opozantul politic rus Alexei Navalnîi a murit astăzi în închisoarea în care era deținut. Potrivit administrației penitenciarelor din Rusia, Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare în închisoare. Soția lui Navalnîi spune că Putin și guvernul lui vor fi responsabili pentru ceea ce au făcut Rusiei și soțului ei.

2. Vama Leușeni a fost blocată și astăzi. Femierii au protestat în prima parte a zilei la Parlament, iar apoi s-au întâlinit cu ministrul Vladimir Bolea și cu premierul Dorin Recean. Spre seară, agricultorii au deblocat vama, dar au amenințat că săptămâna viitoare ar putea să închidă din nou accesul.

3. Federația Rusă nu va ezita să provoace destabilizare în Republica Moldova pentru a influența rezultatele alegerilor prezidențiale din această toamnă. Declarația a fost făcută de ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevchenko. Ce spune diplomatul despre riscurile militare, aflați imediat!

4. Se dau lupte înverșunate în orașul ucrainean Avdiivka, din estul țării. Statele Unite au avertizat că Rusia ar putea ocupa orașul-cheie, care în ultimele luni a devenit scena unora dintre cele mai aprige bătălii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie