Parlamentul European a aprobat ajutorul de 100 de mil. de euro pentru RM
Economic 14 mai 2020, 16:36 | 1302

Parlamentul European a aprobat asistența de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova, bani destinați combaterii efectelor economice ale pandemiei. Suma face parte din pachetul financiar de trei miliarde de euro, alocat țărilor candidate și statelor partenere în politica de extindere și cea de vecinătate. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că acum, Europa trebuie să dea dovadă de mai multă unitate și solidaritate.

URSULA VON DER LEYEN, președinta Comisiei Europene: Doamnelor și domnilor, Uniunea Europeană nu va putea să rezolve de una singură toate problemele de pe acest continent. Trebuie să ne asumăm fiecare partea de responsabilitate și facem asta prin nivelarea diferențelor dintre statele membre. Ne asigurăm ca aceste eforturi se fac în interesul generațiilor viitoare. Și eu sunt convinsă că acum se naște o Europă nouă, mai puternică. Viață lungă, Europa! Trăiască Europa! 

Prima tranșă a fondurilor ar putea fi transferată chiar în cursul lunii mai. ”Este un semnal important, prin care Uniunea Europeană transmite țărilor partenere că le este alături în această perioadă extrem de dificilă”, a comentat europarlamentarul Marian-Jean Marinescu. Precizăm că Uniunea Europeană a transmis deja Chișinăului seturi de protecție, cum ar fi mănuși și măști pentru persoanele vulnerabile și personal medical, dar și ventilatoare pentru respirație asistată. 

Opinia ta contează. Comentează!