Jurnalul orei 19, 23 Februarie
Jurnalul orei 19:00 23 februarie 2024, 20:11 | 482

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

În cei doi ani de când Rusia și-a lansat războiul pe scară largă, Ucraina s-a schimbat în totalitate, dar s-a schimbat și Republica Moldova. De această părere este ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko. Diplomatul spune că statele lumii trebuie să sprijine ferm Ucraina, așa cum s-a întâmplat odată cu invazia rușilor întrucât doar în acest mod țara sa poate rezista. Între timp, Federația Rusă rămâne a fi o amenințare pentru Republicii Moldova, atrage atenția președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Ședința de judecată de astăzi în dosarul „finanțarea ilegală a Partidului Șor”, în care figurează și deputatul Marina Tauber, a fost întreruptă, după ce avocații acesteia au cerut procurorului să explice în scris învinuirile aduse clientei lor. Codul de procedură prevede doar explicații verbale din partea acuzatorului de stat, afirmă Ghenadi Epure, care a spus că va analiza cererea avocaților. Ședința va fi reluată pe 27 februarie.

La mai bine de doi ani de când Rusia a invadat Ucraina, luptele aprige nu contenesc. Forțele ucrainene se confruntă cu niște condiții extrem de dificile pe toată linia frontului din cauza întârzierii ajutorului din Statele Unite ale Americii, iar îngrijorările cresc cu privire la cât ar putea dura războiul Moscovei și dacă Ucraina va avea suficiente arme și soldați pentru a lupta, notează BBC. "Ucraina își păstrează șansa istorică. Este de datoria noastră să o realizăm", susține președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie