Jurnalul orei 17, 30 August
Jurnalul orei 17:00 30 august 2021, 19:07 | 2709

Prezentat de Vasile Luchianu

Opoziția vorbește despre riscul, pe care îl comportă decizia autorităților de a-i obliga pe profesorii nevaccinați să-și facă teste COVID-19 din bani proprii. Fostul deputat Liviu Vovc afirmă că plecarea din sistem a profesorilor cu salarii mici ar fi o catastrofă. În replică, ministrul Sănătății Ala Nemerenco i-a rugat pe politicieni să nu se implice în gestionarea situației pandemice.

Majorarea pensiei minime până la 2 mii de lei și indexarea tuturor pensiilor cu 3,86 la sută din luna octombrie - un proiect de hotărâre în acest sens a fost propus de Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru dezbateri publice. Sursa din care vor fi alocați banii necesari, precum și categoriile de pensionari care vor beneficia de aceste majorări, sunt incerte deocamdată. Experții economici atenționează că majorarea acestor plăți din împrumuturi sau cu bani din buget ar fi extrem de periculoasă, fiind în măsură să bage sistemul de pensii în colaps.

Autoritățile moldovene au cerut Ucrainei să extindă până la anul termenul în care șoferii din regiunea transnistreană pot traversa frontiera moldo-ucraineană în baza plăcuțelor transnistrene de înmatriculare. La sfârșitul săptămânii trecute, Serviciul vamal al Ucrainei a confirmat extinderea termenului. La scurt timp însă, Kievul a revenit cu un comunicat în care precizează că a fost comisă o greșeală și că termenul rămâne cel convenit anterior. Autoritățile de la Chișinău ne-au comunicat că subiectul este unul sensibil și că au nevoie de timp pentru a formula o reacție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie