Președintele raionului Orhei se va prezenta în fata judecătorilor după ce a urcat la volan în stare de ebrietate
Justiţie 11 septembrie 2023, 15:31 | 525

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, este citat săptămâna viitoare în fața instanței. Țurcanu este vizat în dosarul privind conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat. Prima ședința este programată pentru marți. Președintele raionului Orhei va fi judecat de către magistratul, care l-a achitat anterior pe fostul deputat PD, Constantin Țuțu.

Potrivit imaginilor publicate de Inspectoratul General al Poliției, Dinu Țurcanu a fost oprit în trafic după un eveniment, organizat la Orhei cu sprijinul lui Ilan Șor. Este vorba despre Festivalul Chitarelor, care s-a desfășurat pe 4 și 5 august, în comuna Jora de Mijloc. Testul a arătat că Dinu Țurcanu avea o concentrație de alcool în sânge de 0,53 mg/l în aerul expirat. Atunci, Țurcanu a rămas fără permis de conducere.

Potrivit informațiilor publicate pe portalul instanțelor de judecată, cauza penală va fi examinată de către Viorica Severin, de la Judecătoria Orhei, cea care l-a achitat pe fostului deputat Constantin Țuțu în dosarul penal deschis în aprilie 2012 după omorul lui Alexei Veretca.

Viorica Severin a examinat cauza alături de alți doi judecători. Aceasta a fost numită judecătoare chiar în perioada în care se examina dosarul, în mai 2015, înlocuind-o pe Viorelia Varaniţa, care s-a transferat, tot în timp ce dosarul deja se examina la Judecătoria Botanica. Ulterior, la sfârșitul lunii noiembrie 2017, judecătoarea a depus o cerere de demisie, dar peste câteva zile și-a retras cererea și a continuat activitatea.

Dinu Țurcanu riscă până la 400 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității și anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Opinia ta contează. Comentează!