Image-Description
Contrabandă cu mașini, depistată la Ungheni de procurorii pentru crima organizată
Social 3 octombrie 2019, 11:49 | 1953

Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au făcut joi, 3 octombrie, percheziții în Ungheni, la granița cu România, în legătură cu contrabanda de automobile. Anchetatorii susțin că vânzarea mașinilor introduse în Republica Moldova cu acte false de identificare ar fi provocat un prejudiciu de peste 2 milioane de lei.

„Perchizițiile au rezultat în ridicarea obiectelor și documentelor care indică spre săvârșirea infracțiunii de către figuranți. Mai mult decât atât, procurorii au depistat mijloace de transport cu elemente de identificare falsificate (elemente ale caroseriei și motorului). În cadrul perchezițiilor au fost vizați administratorul unei companii de transport, proprietarul acesteia, dar și o companie care asigura evidența contabilă a agentului economic”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

PCCOCS precizează că acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate în comun cu ofițerii Serviciului de Informare și Securitate (SIS).

Procuratura Generală mai anunță că, dacă vor fi găsite vinovate pentru infracțiunea de contrabandă, mai multe persoane reținute riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani, iar în cazul persoanelor juridice – amendă de până la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

„În cazul falsului în elementele de identificare ale autovehiculelor, acestea riscă o amendă de peste 90 mii lei sau închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 an”, scrie în comunicat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie