„În iulie a existat un troc între Plahotniuc și Dodon, astfel ca dosarul privind uzurparea puterii în stat să fie închis și dosarul privind finanțarea PSRM și a eventualei trădări de patrie din partea lui Dodon, la fel, să fie închis. Procurorii s-au lăsat măguliți de balernele lui Dodon, atunci când acesta spune că a vorbit intenționat despre banii pe care îi primește din Rusia. Procurorul s-a limitat la o audiere a lui Dodon, Plahotniuc și Iaralov”, a declarat Andrei Năstase marți, 19 noiembrie, într-o conferință de presă.

Liderul Platformei DA a menționat că, în cazul în care procurorul ierarhic superior nu va admite plângerea privind anularea ordonanței de începere a urmăririi penale, o va contesta în fața unui judecător de instrucție.

„La Parlament, Platforma DA va avea o poziție categorică privind continuarea anchetelor. Probabil o să apară și alte investigații privind acțiunile lui Igor Dodon”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Amintim că, Procuratura Anticorupție a dispus pe 8 iuilie încetarea urmăririi penale privind finanțarea PSRM din Rusia, pornită în baza înregistrărilor video ale discuțiilor purtate de Igor Dodon cu Vladimir Plahotniuc, în iunie. Procurorii au invocat „lipsa elementelor constitutive ale infracțiunii”. Potrivit ordonanței de refuz a începerii urmăririi penale, în cadrul procesului penal, au fost audiați președintele Igor Dodon, fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, precum și vicepreședintele PD Serghei Iaralov.