Image-Description
Rusia nu va renunța să dezvolte arme de genul celor care au provocat expolzia de la Severodvinsk, „indiferent de costuri”
Externe 22 noiembrie 2019, 16:25 | 1619

Rusia va continua să ”desăvârșească” noile arme, responsabile pentru moartea, în luna august, a șapte persoane în urma unei explozii survenite în timpul testelor realizate lângă Severodvinsk, „Indiferent de costuri”.

Declarația a fost făcută de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care a comentat dezastrul produs pe platforma de incercari Nenoks, de langa Severodvinsk, în timpul decernarii post mortem a Ordinului ”Pentru Curaj”, acordat joi rudelor victimelor testelor cu pricina.

Președintele rus nu a spus despre ce fel de armă ar fi vorba, dar a asigurat audienta că este vorba despre arme fara analogie în lume, „a caror menire este să asigure suveranitatea și securitatea Rusiei în deceniile următoare”.

Potrivit lui Putin, deținerea acestor „tehnologii unicat” este o „garanție a păcii pe planetă”.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a recunoscut incidentul legat de explozia unui sistem de rachete cu sursă izotopică.

Investigatiile realizate de o serie de mass-media privind dezastrul de la Nenoks au ajuns la concluzia că explozia a fost cel mai probabil cauzata de o racheta cu propulsor nuclear tip ”Burevestnik”, pe care fortele navale ruse incercau s-o recupereze de pe fundul Mării Albe.

Incidentul a avut loc pe 8 august. Șapte persoane au murit – cinci angajați ai ”Rosatom” și doi reprezentanți ai Ministerului rus al Apărării. Mai multe persoane au fost rănite. Se presupune că cel puțin câteva persoane au fost spitalizate în urma expunerii la radiații.

Opinia ta contează. Comentează!