Jurnalul orei 19, 28 Aprilie
Jurnalul orei 19:00 28 aprilie 2022, 21:08 | 1589

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

În timp ce autoritățile ne asigură că nu există riscuri iminente pentru Moldova în acest moment, Ministerul bulgar de Externe a emis o avertizare în care le recomandă cetățenilor săi să părăsească imediat teritoriul Republicii Moldova. În solicitare este invocată „situația complicată din în jurul Moldovei” și ultimele incidente din stânga Nistrului.

Problema transnistreană trebuie rezolvată urgent, a declarat într-un interviu pentru Jurnal TV, consilierul șefului biroului președintelui ucrainean, Mihailo Podoleak. El a precizat că ”Ucraina nu înțelege poziția Chișinăului în această chestiune sensibilă”.

Astăzi se împlinesc opt ani de când moldovenii au obținut dreptul de a călători fără vize în Uniunea Europeană. Până acum, de acest avantaj au beneficiat 2,4 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova.

Statele Unite dispun de informații credibile ce ar demonstra că militarii ruși au executat ucraineni care încercau să se predea lângă Donețk. Este vorba de execuții cu mâinile legate la spate și relatări îngrozitoare despre violență sexuală împotriva femeilor și fetelor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie