Jurnalul orei 17, 11 Februarie
Jurnalul orei 17:00 11 februarie 2022, 18:46 | 1062

Prezentat de Vasile Luchianu

Europarlamentarul Siegfried Mureșan cere Uniunii Europene să ofere Republicii Moldova un statut preliminar de aderare europeană. Solicitarea apare în amendamentele pe care Mureșan le-a depus aseară la Proiectul de raport al Parlamentului European privind implementarea Acordului de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova.

Rata inflației a ajuns la un nou nivel record, în Republica Moldova. În luna ianuarie, prețurile de consum au crescut cu 16,5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Asta după ce în luna noiembrie trecut, inflația ajunsese la nivelul de 12%, iar în decembrie urcase la aproape 14%. Când va conteni creșterea prețurilor la mărfuri și servicii nu este clar. Prognoza de inflație a Băncii Naționale pentru întregul an 2022 a fost depășită deja în prima lună a anului.

O copilă de 11 ani care suferă de sindromul Down a fost dusă la şcoală de către... preşedintele ţării. S-a întâmplat în Macedonia de Nord, iar gestul a fost făcut după ce părinţii colegilor fetei cu pricina au refuzat să-şi mai lase copiii în aceeaşi clasă cu ea.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie