Image-Description
„Intransigența” ministrului Nagacevschi: De la „toți judecătorii, afară” până la „sunt mulți judecători onești”
Politic 23 noiembrie 2019, 09:14 | 4433

La distanță de numai o lună, noul ministrul al Justiției a schimbat macazul. Dacă în perioada Guvernului Maia Sandu avocatul Fadei Nagacevschi susținea că justiția moldovenească are nevoie de o terapiede șoc, prin demiterea in corpore a corpului judecătores și aplicarea unui filtru strict de selecție în privința fiecărui magistrat, atunci acum, când a ocupat fotoliul de ministru, el vorbește despre „foarte mulți judecători” onești”, care nu ar trebui tratați la fel ca cei cu probleme de integritate.

„Trebuie să trecem prin filtru absolut toți judecătorii din Republica Moldova, să găsim o formulă ca toți să fie trecuți prin acest filtru. Noi suntem pentru terapie de șoc. Dacă nu trece acest filtru, trebuie alungat din sistem!”, spunea Fadei Nagacevschi, în octombrie.

În noiembrie, însă, deja din postura de ministru al Justiției, Nagacevschi declară: „Cred că trebuie încetată această reformă a justiției făcută doar prin studiourile de televiziune. Trebuie încetat acest mod de lucru în care cei din justiție nu erau consultați și aflau cel mai des de la televizor cum vor fi făcute reformele, fără să poată să-și expună opinia. Sunt foarte mulți oameni onești și profesioniști în justiție, nu doar oameni suspectați de lipsă de integritate. Ei nu trebuie ignorați și nu trebuie tratați în acest mod. Nu poți face o reformă reală fără sprijinul oamenilor onești din sistem”.

Opinia ta contează. Comentează!