Jurnalul orei 17, 8 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 8 aprilie 2024, 17:54 | 484

Prezentat de Vasile Luchianu

Parlamentul a publicat proiectul de lege privind modificarea Constituției în vederea introducerii parcursului european în Legea Supremă. În contextul pregătirii referendumului din toamnă, documentul a fost supus astăzi consultărilor publice. Autorii propun completarea preambulului Constituției cu două aliniate noi, dar și introducerea unui nou articol – „Integrarea în Uniunea Europeană”. Potrivit unor experți, dacă referendumul va trece, nu va fi nevoie de o majoritate constituțională în Parlament pentru a consfinți aderarea Republicii Moldova la blocul comunitar.

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a publicat o listă de întrebări adresate Guvernului Republicii Moldova în legătură cu dosarul în care fostul președinte Igor Dodon este cercetat penal pentru corupere pasivă și acceptarea finanțării Partidului Socialiștilor de către o „organizație criminală”. Cauză penală se află pe rol la Curtea Supremă de Justiție. Reprezentanții Guvernului spun că au văzut comunicatul CEDO și urmează să interpeleze autoritățile privind cauza respectivă.

Peste 100 de tineri din Republica Moldova au primit interdicție de a intra în România, pentru că ar fi fost plătiți de fugarul Ilan Șor să compromită vizita la București, din 6 martie, a președintelui Maia Sandu. Fiecare persoană a primit 400 de dolari sau de euro, ne-au confirmat autoritățile de la Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie