Orașul ucrainean Rubejnoe din regiunea Lugansk a fost complet distrus de invadatorii ruși
Externe 20 mai 2022, 20:24 | 740

Orașul Rubejnoe din regiunea Lugansk a fost complet distrus de invadatorii ruși. Clădirile sunt făcute una cu pământul, iar în curți sunt săpate cimitire. Înainte de război, aici locuiau peste 60 de mii de oameni. Acum, domină dezastrul.

Orașul Rubejnoe, un important centru industrial din estul Ucrainei, a devenit un al doilea Mariupol. Străzile sunt pustii - locuitorii s-au ascuns în subsoluri. Șeful administrației regionale Lugansk, Serghei Gaidai, susține că au fost distruse peste 60 de case, iar multe clădiri sunt irecuperabile.

În centrul regional au fost înregistrați 12 morți.

Într-un mesaj pe Telegram, Serghei Gaidai scrie că polițiștii de frontieră din Lugansk sunt împărțiți în trei categorii: cei evacuați în orașe sigure din Ucraina sau din străinătate; cei deportați în Rusia sau în teritoriile ocupate și cei care sunt încă ținuți ostatici de luptătorii liderului cecen Ramzan Kadârov, un aliat al lui Putin. În orașul Severodonețk, rușii au atacat o școală unde se adăposteau circa 200 de oameni, inclusiv copii. Potrivit autorităților ucrainene, în urma atacului, trei oameni au murit. De la începutul războiului, în Lugansk au fost distruse 11 mii de case, iar zeci de civili și-au pierdut viața.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că forţele ruse au "distrus complet" regiunea industrială din Donbas. Liderul de la Kiev consideră că forţele ruse încearcă să ucidă cât mai mulţi ucraineni şi să provoace cât mai multe daune posibil, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!