Jurnalul orei 17, 30 Iunie
Jurnalul orei 17:00 30 iunie 2021, 18:51 | 1542

Prezentat de Vasile Luchianu

Rețeaua europeană de Observare a alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova a prezentat astăzi raportul preliminar, ce include perioada de monitorizare 1 - 25 iunie. Observatorii au atenționat că, în această campanie, concurenții electorali n-au prea ținut cont de măsurile anti-epidemiologice. Totodată, ENEMO și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu mai multe nereguli sesizate, fiind vorba de implicarea autorităților în campanie, utilizarea resurselor administrative și coruperea alegătorilor.

Republica Moldova pierde zilnic sume uriașe de bani prin scheme de corupție, iar asta sărăcește întreaga populație. Acum, cetățenii pot contribui la diminuarea acestui fenomen. A devenit posibil datorită Inițiativei Regionale Anticorupție, care a dat start campaniei de informare și conștientizare ”Fluieră Finalul”, sprijinită financiar de Uniunea Europeană, în cadrul proiectului “Rupe tăcerea”.

Guvernul Japoniei oferă Republicii Moldova un credit nerambursabil, de aproximativ 19 milioane de dolari. Autoritățile dau asigurări că banii vor fi folosiți pentru modernizarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Guvernul Ciocoi a aprobat astăzi semnarea Acordului de grant, întocmit prin schimb de note.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie