Dodon, criticat pentru „tăcere”
Politic 13 iulie 2020, 23:28 | 1381

Igor Dodon tolerează ilegalitățile comise de regimul separatist de la Tiraspol, inclusiv acaparări de teritoriu și îngrădirea libertății de circulație. Totul - pentru ca auto-proclamatul lider Vadim Krasnoselski să-i asigure voturi la alegerile prezidențiale din toamnă. Declarațiile au fost făcute de către deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Oazu Nantoi și Mihai Popșoi. În replică, instituția prezidențială spune că ”cei doi legislatori provoacă spiritele înainte de alegeri”.

Cei doi deputați au condamnat faptul că Igor Dodon nu a reacționat în niciun fel la declarațiile ambasadorului Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, care a spus la finele săptămânii trecute că ”retragerea trupelor ruse din Transnistria nu este posibilă”.

Popșoi spune că Dodon nu reacționează deoarece caută indulgența lui Krasnoselski, care ar urma să-i asigure voturi din regiunea transnistreană și la alegerile prezidențiale din acest an. Iar deputatul PAS, Oazu Nantoi, spune că în ultimii ani s-au înregistrat doar regrese în ceea ce ține de problema transnistreană.

Amintim că în luna februarie a acestui an, deputații socialiști Vlad Batrâncea și Bogdan Țârdea s-au arătat iritați de remarca reporterului Jurnal TV privind faptul că programul de federalizare a Republicii Moldova așa și nu a fost scos de pe site-ul PSRM. Chiar și așa, Țârdea a promis că acest concept va fi eliminat de pe pagina oficială a partidului.

După cinci luni de la această declarație, site-ul PSRM așa și nu a fost actualizat. Programul privind federalizarea Republicii Moldova a rămas neclintit pe pagina oficială a formațiunii.

Solicitată pentru o reacție, reprezentanta Președinției, Carmena Lupei, ne-a comunicat că - cităm - ”declarațiile celor doi deputați reprezintă un zgomot de fundal în politica partidelor de dreapta care niciodată n-au fost capabile să ofere soluții adecvate și realiste pentru problema transnistreană, iar abordările radicale au dus la provocarea conflictului de pe Nistru în 1992 și la tensiuni repetate de atunci încoace” - citat închis. 

Opinia ta contează. Comentează!