Guvernul alocă încă 24 de milioane de lei pentru complexul sportiv „Chişinău Arena”
Economic 14 septembrie 2022, 19:48 | 615

Încă 24 de milioane de lei vor fi alocate pentru complexul Arena Chișinău. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern. Banii urmează a fi cheltuiți pentru construcția drumului de acces spre edificiu. Autoritățile estimează că arena, care trebuia dată în exploatare încă în 2019, va fi gata la sfârșitul acestui an.

ANDREI SPÂNU, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: "Se propune de a fi construit un drum de acces care va cuprinde o intrare pentru transportul special și de urgență, stație pentru transportul public, cu conectarea acestuia prin trotuarele destinat pietonilor și persoanelor cu dizabilități către complex, pista de decelerare și accelerare, iluminat stradal. Asigurarea accesului pe direcția drumului Chișinău-Orhei-Bălți va permite demararea activității operaționale a complexului și se va asigura independența financiară a funcționării acestui obiectiv."

Subiectul privind construcția unei arene multifuncționale, numită inițial „Chișinău Arena”, a apărut în spațiul public, pentru prima dată, în 13 martie 2018, cu opt luni înainte de alegerile parlamentare. Proiectul a fost anunțat de fostul lider al PDM acum fugar, Vladimir Plahotniuc, și prezentat de finul său Andrian Candu, pe atunci președinte al Parlamentului. Arena Chişinău urma să fie dată în exploatare de hramul Chişinăului, pe 14 octombrie 2019. Lucrările au fost stopate însă odată cu prăbușirea regimului Plahotniuc. Cu noi promisiuni a venit în 2020 Igor Dodon, care deținea funcția de președinte. El spunea că deschiderea oficială a arenei Chişinău va avea loc pe 1 mai 2020, lucru care nu s-a mai întâmplat. În total, până acum, statul a cheltuit pentru acest complex sportiv nevalorificat aproape 45 de milioane de euro.

Opinia ta contează. Comentează!