A avut loc cel mai mare schimb de prizonieri de la începutul războiului ruso-ucrainean
Externe 30 iunie 2022, 19:36 | 493

Kievul anunță despre cel mai mare schimb de prizonieri, de la începutul invaziei ruse în Ucraina. 144 de soldaţi s-au întors acasă din captivitatea rusă. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina va face totul pentru a aduce acasă fiecare cetățean.

Cel mai în vârstă dintre cei eliberaţi are 65 de ani, cel mai tânăr - 19. În special, 95 de apărători de la Azovstal se întorc acasă, precizează autoritățile de la Kiev. Majoritatea celor eliberați sunt grav răniți. În Ucraina, ei primesc asistență medicală și psihologică.

ARTUR LIPKA, militar ucrainean eliberat: "Emoțiile mă copleșesc. Drumul a fost dificil, deoarece nu este prima tentativă de a ne întoarce acasă și nu ne reușea. Tot drumul mă gândeam că ceva nu va merge și ne vom întoarce înapoi în captivitate."

GHENADII SABDIEV, militar ucrainean eliberat: "Aș vrea să cer conducerii noastre să depună toate eforturile, pentru a-I elibera pe toți băieții noștri, care au mai rămas acolo. Datorită lor, celor care au luptat, vom câștiga acest război."

TATIANA HARICO, reprezentantă Asociația Rudelor Apărătorilor „Azovstal": "Le suntem recunoscători celor, care au contribuit la această acțiune. Cu toții trebuie să facem tot posibilul ca fiecare erou să revină acasă. Îmi aștept mult fratele. Sper că în curând el va reveni și eu voi fi fericită ca niciodată."

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Sunt recunoscător Serviciului de Informații pentru Apărare al Ucrainei și tuturor celor, care au lucrat pentru acest schimb. Vom face totul pentru a aduce acasă fiecare bărbat ucrainean și femeie ucraineană."

De la începutul invaziei ruse, Ucraina și Rusia au efectuat mai multe schimburi de prizonieri.

Opinia ta contează. Comentează!