Image-Description
Proiect în Senatul României: Toți comercianții să aibă produse din Republica Moldova
Economic 16 septembrie 2018, 12:30 | 2344

Toţi comercianţii din România ar putea fi obligaţi să aibă în magazine rafturi rezervate alimentelor din Republica Moldova. Un proiect în acest sens a fost depus la Senat. Parlamentarii români care l-au semnat spun că s-au inspirat din legea care promovează produsele româneşti, scrie Digi24.

Bomboanele, vinul şi peştele sunt cele mai cunoscute produse din Republica Moldova.

- Și bomboane, şi peşte... pentru mine sunt cele mai bune. Eu aş fi foarte mulţumită şi foarte bucuroasă să fie în în supermarket produse moldoveneşti.

- De ce nu? În toate hipermarketurile se găsesc zone amenajate cu diverse categorii de produse provenite din diferite ţări sau gastronomie diferite.

- Da, da cred că românii ar aprecia, eu zic ca, da merită.

Bianca Scăunaşu, manager magazin moldovenesc: Avem foarte mulţi clienţi fideli care consideră că un produs natural este mult mai bun decât unul plin de euri şi chimicale. Vin români, vin britanici, vin foarte mulţi turişti.

Iniţiatorii proiectului spun că punerea acestuia în aplicare ar fi un sprijin concret pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova.

Eugen Tomac, deputat PMP: Ne gândim că acest demers s-ar bucura de succes pentru că în Republica Moldova se produc lucruri de bună calitate, care nu sunt cunoscute de consumatorii din România.

Anul trecut, România a alocat 100 de milioane de euro ţării vecine, ca ajutor nerambursabil. Cel care a decis cum sunt folosiţi banii a fost guvernul de la Chişinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie