Jurnalul orei 15, 15 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 15 octombrie 2021, 16:37 | 1062

Prezentat de Eugenia Apostu

Școlile ar putea fi închise în următoarele două săptămâni din cauza crizei energetice. Așa scrie în decizia Comisiei pentru Situații Excepționale din 13 octombrie. Elevii ar urma să studieze online. Reporterul nostru a încercat să afle detalii de la reprezentanții Ministerului Educației, dar responsabilii au pasat inițial responsabilitatea, după care au comunicat că vor reveni cu informații la timpul cuvenit.

În dialogul cu Rusia privind livrarea gazelor naturale, ecuația nu are soluție, iar din această cauză Republica Moldova trebuie să caute căi pentru a ieși din capcană. O soluție ar fi gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, doar că țeava este deocamdată goală. România nu ne poate pompa gaze, deoarece și ea se confruntă în prezent cu deficit. Despre criza energetică și posibile soluții s-a discutat aseară, în a doua parte a emisiunii ”Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV .

Cel mai mare festival gastronomic "Poftă mare, Chişinău!" a luat sfârșit, dar faptele bune au continuat. Ieri seara, toată mâncarea gătită cu grijă de echipa Jurnal TV a fost dusă la două aziluri din oraș. Ca niște copii, bătrânii au așteptat bucatele care, spun ei, le-au făcut sărbătoarea mai frumoasă și cu adevărat memorabilă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie