Jurnalul orei 17, 20 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 20 septembrie 2022, 18:07 | 360

Prezentat de Vasile Luchianu

Agricultori din zeci de localități și-au scos astăzi tehnica și utilajele agricole, într-o manifestație de protest. ”Este o avertizare”, spun fermierii nemulțumiți de atitudinea guvernării față de problemele lor. Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, este nedumerit de acțiunile oamenilor și zice că nu vede rostul protestelor. Urmează un reportaj semnat de Călin Jucovschi.

Unii cetățeni, care au rămas să protesteze și noaptea în fața Parlamentului, au un comportament neadecvat. Poliția afirmă că mulți aruncă deșeuri în locuri publice și chiar au agresat un ofițer, în această dimineață.

Dintr-o situație de criză, în alta. Moldovagaz anunță că a achitat Gazprom-ului plata integrală pentru luna august, dar nu a reușit să achite și avansul pentru luna septembrie. Șeful întreprinderii moldo-ruse, Vadim Ceban, speră ca, împreună cu Guvernul, să găsească soluții pentru a plăti suma necesară. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, a precizat că ar fi vorba de circa 33 de milioane de dolari. Acesta nu s-a grăbit să-i promită lui Ceban vreun nou ajutor financiar din partea Guvernului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie
LIVE