Ședința Curții de Apel în cazul omorului de la Vulcănești a fost din nou amânată
Justiţie 15 iulie 2020, 16:53 | 1219

Ședința de judecată la Curtea de Apel Chișinău în cazul crimei din 2019, când a fost ucis omul de afaceri Serghei Stoica din satul Vulcănești, raionul Nisporeni, a fost amânată repetat. De această dată, din cauza absenței avocaților celor cinci inculpați. Colegiul penal l-a sancționat pe unul dintre apărători, ședința fiind programată pentru ziua de 5 august. Avocatul părții vătămate consideră că se încearcă tergiversarea examinării acestui dosar.

Procesul de judecată la Curtea de Apel urma să aibă loc astăzi, după ce apărătorul părții vătămate a contestat decizia Judecătoriei Ungheni din 20 martie curent. Atunci, din cei cinci inculpați, doar unul a fost condamnat la 12 ani de închisoare, iar ceilalți au primit câte doi ani de pușcărie. Avocații inculpaților nu s-au prezentat la proces, iar ședința a fost amânată.

În privința celui de-al doilea apărător, Marian Babără. colegiul și-a rezervat dreptul de a decide în ședința următoare. Avocatul părții vătămate ne-a comunicat că este a două ședință amânată nejustificat și astfel se încearcă tergiversarea examinării cauzei.

Văduva Olga Stoica a declarat că vrea un singur lucru - făptașii să fie pedepsiți conform legii.

Amintim că crima a avut loc în seara zilei de 25 mai 2019 în satul Vulcănești, raionul Nisporeni. Momentul săvârșirii omorului a fost surprins de camerele de supraveghere de la poarta victimei. Potrivit procurorilor, cu puțin timp înainte de momentul infracțiunii, între omul de afaceri Serghei Stoica și cei cinci bărbați care au participat la comiterea omorului s-a iscat o ceartă. Crima a avut loc sub ochii soției și fiicei lor minore. Ruslan Ibrian, tânărul care, potrivit procurorilor, a apăsat pe trăgaci, s-a ales cu cea mai mare pedeapsă - 12 ani de închisoare într-un penitenciar de tip închis. Ceilalți patru bărbați vor face câte doi ani de pușcărie. Asta deși procurorii au cerut să le fie aplicate pedepse între 4 și 5 ani de detenție. Toți patru vor trebui să achite Olgăi Stoica prejudicii morale a câte 5 mii de lei. 

Opinia ta contează. Comentează!