Zinaida Greceanîi a sistat transmisiunea live din ședința Parlamentului pentru a-i găsi un loc deputatei PD Monica Babuc
Politic 4 martie 2021, 19:52 | 1466

”Avem de discutat o problemă foarte internă... între deputați!”. Cu aceste cuvinte președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a deschis ședința plenară de astăzi. Ulterior, ea a cerut să fie întreruptă transmisiunea în direct. Și asta pentru a discuta despre conflictul apărut între PD și Partidul Șor din cauza unui fotoliu, care ar trebui să-i revină Monicăi Babuc, după ce aceasta și-a pierdut locul în prezidiu, ca urmare a formării coaliției PSRM-Șor.

ZINAIDA GRECEANÎI, președintele Parlamentului: "Eu vă rog să deconectați microfoanele și transmisiunea în direct pentru că avem de discutat o problemă foarte internă între deputați. Stimați colegi, secretariatul. Avem o problemă internă. S-a pomenit așa că doamna Monica Babuc n-are loc în sală. Nu ne putem înțelege. Stimați colegi, chiar este o rușine. Și rog fracțiunea Șor să fiți amabili. Îl rog pe domnul Brașovschi să revină la locului dumnealui, acolo unde este de la început. Doamna Violeta Ivanov rog s-o mute cu un scaun."

Ulterior, a fost oprit și sunetul, nu doar transmisiunea video. Peste ceva timp, transmisiunea a fost reluată, iar problema părea rezolvată, nu și supărările.

Monica Babuc și-a primit locul pe care l-a avut de la bun început - fotoliul numărul 35. Deputatul PD Monica Babuc s-a pomenit fără loc în plenul Parlamentului după ce, la finele anului trecut, a fost demisă din funcția de vicepreședinte al Legislativului, iar locul acesteia a fost ocupat de Vladimir Vitiuc, care a trecut din PD la Partidul Șor. Rocada din prezidiul Parlamentului s-a făcut atunci prin votul deputaților PSRM-Șor.

Opinia ta contează. Comentează!