Jurnalul orei 17, 28 Februarie
Jurnalul orei 17:00 28 februarie 2024, 18:15 | 643

Prezentat de Vasile Luchianu

În pofida unor informații vehiculate săptămâna trecută, Tiraspolul nu a cerut astăzi alipirea regiunii transnistrene la Federația Rusă. Așa-zisul Congres din stânga Nistrului se va adresa însă Dumei de Stat de la Moscova cu „rugămintea” de a întreprinde măsuri pentru protejarea regiunii secesioniste. Liderii de la Tiraspol se plâng Rusiei de o „amplificare a presiunilor” din partea Chișinăului și atrag atenția că în stânga Nistrului locuiesc peste 200 de mii de cetățeni ruși. „Este o scamatorie care nu-și merită titlurile tensionate din buletinele de știri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Fostul procuror general Alexandr Stoianoglo a fost achitat în dosarul, în care era acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Magistratul Alexandru Negru a emis o opinie separată, deși nu a optat pentru condamnarea lui Stoianoglo. În același dosar a fost achitată și Maria Cobzari, fosta șefă a Direcției personal a Procuraturii Generale. Procuratura Anticorupție a anunțat că va contesta sentința de achitare.

Serviciile medicale vor fi mai scumpe, începând cu 1 iulie curent. Guvernul a aprobat astăzi ajustarea tarifelor serviciilor medicale și introducerea unor tarife noi, acoperite de polița medicală. Potrivit Ministerului Sănătății, acest lucru se face pentru a spori accesul pacienților la metode moderne de diagnostic și tratament, iar noile tarife nu vor avea impact asupra persoanelor asigurate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie