Jurnalul orei 17, 22 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 22 aprilie 2022, 18:20 | 1204

Prezentat de Vasile Luchianu

Regiunea transnistreană ar putea deveni țintă pentru a doua etapă a „operațiunii” rușilor în Ucraina. Comandantul adjunct al Districtului Militar Central al Armatei Ruse, Rustam Minnekaev, a anunțat că unul din obiectivele fazei a doua a „operațiunii speciale” rusești este „crearea unui coridor terestru din Donbas spre Crimeea, sudul Ucrainei cu ieșire la Transnistria”. Mesajul generalului rus a fost distribuit de mai multe instituții de presă de la Moscova, inclusiv de agențiile de stat TASS și Ria Novosti. Conducerea Republicii Moldova s-a întrunit într-o ședință pentru a discuta acest subiect.

Republica Moldova a completat prima parte a chestionarului de aderare la Uniunea Europeană. Documentul cu răspunsurile oferite a fost transmis ambasadorului UE la Chișinău, Janis Mazeiks, de către prim-ministrul Natalia Gavrilița. În cadrul unei ceremonii la Președinție, Republica Moldova a primit cea de-a doua parte a chestionarului, una mult mai voluminoasă. În cel mult patru săptămâni, autoritățile de la Chișinău trebuie să completeze și acest document.

Directorul interimar al combinatului ”Franzeluța” Victor Matcov afirmă că nu va depune cererea de demisie, așa cum cere Agenția Proprietății Publice. Într-un comunicat remis presei, Matcov declară că i s-ar fi cerut să plece sub pretextul că ar avea ”probleme de sănătate”, fapt care nu corespunde realității.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie